Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Zonsopkomst op ‘het oude vuur’

Met het mooi weer deze week heb ik op mijn vrije vrijdag een dagje op het strand doorgebracht. Beetje relaxen, boekje lezen, zwemmen enzo. Ik ben tegenwoordig echt een vroege vogel en ik was dus voor zonsopkomst al onderweg. Op de weg naar het strand werd ik verrast door een mooie zonsopkomst op ‘het oude vuur’. Laag hangende mist met de mooie kleuren die je bij een zonsopkomst verwacht.

Omdat de weervoorspelling voor vandaag min of meer hetzelfde was en dus de omstandigheden waarschijnlijk niet zouden veranderen, ben ik vandaag nog iets vroeger opgestaan dan gisteren en heb mijn fotospullen gepakt.

De mist was vandaag wel een stuk dikker dan gisteren en het plafond lag ook hoger, maar de duinen waren hoog genoeg om toch boven de mist uit te komen. Ik heb daar staan genieten van het mooie mistlandschap. Geholpen door de vuurtoren “Westerlicht” kon ik weer een aantal fraaie platen schieten. Mijn persoonlijke favoriet kwam een beetje tegen het eind toen de zon al boven de mist kwam en zijn gouden stralen over de mist en het landschap uitstrooide. Vrij snel daarna begon de mist ook op het hogere gedeelte te komen en was de magie, althans voor vandaag, voorbij.

Ik heb voor het eerst ook weer eens een panorama geschoten, daar leende dit landschap zich wel voor.

TIP: Klik op een afbeelding voor een grotere weergave van de foto.