Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Schouwen-Duiveland van boven deel 2

Weer op pad met de DJI Mini 2 in de fietstas. Deze keer ga ik langs de oostkant van Schouwen-Duiveland.
Ik begin bij de Slikken van Dijkwater waar het zeekraal inmiddels rood gekleurd is. Daarna fiets ik door naar de zwemsteiger tussen Sirjansland en Bruinisse. De plek waar ik vaak met mijn SUP het water ingaat.

Dan fiets ik over de sluis bij Bruinisse en op de dam bij de toegang tot de sluizen. Hier maak ik de foto van de jachthaven van Bruinisse. De route gaat dan verder langs het Mastgat en de slikken van Viane. Hier lopen grillige waterloopjes doorheen waarvan ik met de camera recht naar beneden een foto maak. Op de onderzijde van de slikken staat in een keer een woning buitendijks bij wat eens een haventje is geweest maar nu volledig is verzand.

Al door fietsend kom ik uit bij het Watersnoodmuseum in de vier caissons die in ’53 het laatste gat bij Ouwerkerk hebben gedicht. Vanaf hier ook een mooi beeld van de slikken met op de achtergrond de Zeelandbrug. Tot slot stop ik nog even bij ‘t Stelletje (geen idee waar deze naam vandaan komt) waar ook weer grillige watersporen door de slikken lopen.

Ik had het net al even de SUP. Als je bij de steiger links gaat dan kom je in een gebied terecht waar het water laag is en waar allerlei mooi waterplanten groeien. Afgelopen week heb ik mijn GoPro eens met een klem en een spanband onder aan mijn SUP gehangen. Alhoewel dit niet het beoogde resultaat had omdat de camera door de waterstroom recht naar beneden geduwd wordt, leverde het af en toe toch fraaie plaatjes op. Ik heb er twee als bonus toegevoegd.

TIP: Klik op een afbeelding voor een grotere weergave van de foto.