Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Over mij

Een passie voor natuur en fotografieFotograaf in actie

Hoi, even wat info over mij; ik ben Leo Kramp, geboren in 1964 in de Randstad.
Op jonge leeftijd ontwikkelde ik een liefde voor natuur en alles wat daarin groeit en bloeit, daar is later de passie voor fotografie bijgekomen. Dat deze twee heel goed te combineren zijn, daarvan zie je het resultaat in mijn portfolio.

Al vroeg was ik aan de slag met, toen nog, een analoge spiegelreflex camera. Maar door een fulltime baan na het afronden van mijn studie heeft fotografie lange tijd stilgelegen.
Totdat ik in de zomervakantie van 2014 weer startte met lange wandelingen door de natuur waarbij het fotograferen van al het moois ook weer prominent om de hoek kwam kijken. Vanaf dat moment ontwikkelde de hernieuwde passie voor fotografie zich in rap tempo.

Investeringen in een nieuwe camera, accessoires maar vooral kwaliteitslenzen werden gedaan. Tijd werd gestoken in de ontwikkeling van vaardigheden in Lightroom en Photoshop. Ik ben echter wel old school genoeg om te vinden dat je de perfecte foto gewoon in het veld moet maken en dat het alleen de kleine correcties zijn die je met deze software achteraf nog aanbrengt.
En natuurlijk zijn we veel op pad om te doen waar het allemaal om gaat; het in beeld brengen van de natuur en alles wat daar in leeft.

De vele positieve reacties die ik ontvang op mijn foto’s, die ik via Facebook, Instagram, Deel de natuur en Flickr deel met anderen, hebben doen besluiten om de stap te zetten naar het volgende level. Deze website en mijn shop bij “Werk aan de muur” zijn daar het resultaat van.

Ik gebruik Canon camera’s met diverse lezen uit de L-serie in de reeks van 16 t/m 400 millimeter. Voor landschapsfotografie maak ik gebruik van Benro filters en een Gitzo statief met een Benro geared head. Voor wildfoto’s een Benro monopod met een Manfrotto balhoofd. Natuurlijk komen daar ook nog verschillende accessoires als L-bracket, draadontspanner bij. Voor macrofotografie zijn dat tussenringen, macroslede, reflectors, diffusors en LED verlichting

Om dat mee te nemen gebruik ik meestal een Lowepro ProTactic 450AW Camo rugtas en neem ik een Garmin Oregon 700 mee om de weg te kunnen vinden in de natuurgebieden.

Thuis werk ik voor de nabewerking in Adobe Lightroom en Photoshop met een Eizo beeldscherm die periodiek gekalibreerd wordt. Soms als de situatie daarom vraagt gebruik ik ook plug-ins van Topaz labs zoal AI Denoise en AI sharpen.

Het eindresultaat print ik tot op maximaal A2 formaat met de Canon ImagePROGRAF PRO-1000

Fotostudio

Recent heb ik een fotostudio ingericht. Hierin maak ik gebruik van Godox flitsers en softboxen en een falcon eyes achtergrond systeem met Savage papierrollen.

“Once photography enters your bloodstream,
it is like a disease”
– Anonymous