Leo Kramp Fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Over mij

Een passie voor natuur en fotografie

Hoi, ik ben Leo Kramp, geboren in 1964 in de Randstad.
Al jong ontwikkelde ik een liefde voor natuur en alles wat daarin groeit en bloeit, daar is later de passie voor fotografie bijgekomen. Dat deze twee heel goed te combineren zijn, daarvan zie je het resultaat in mijn portfolio.

Al vroeg was ik aan de slag met, toen nog, een analoge spiegelreflex camera. Maar door een fulltime baan na het afronden van mijn studie heeft fotografie lange tijd stilgelegen.
Totdat ik in de zomervakantie van 2014 weer startte met lange wandelingen door de natuur waarbij het fotograferen van al het moois ook weer prominent om de hoek kwam kijken. Vanaf dat moment ontwikkelde de hernieuwde passie voor fotografie zich in rap tempo.

Investeringen in een nieuwe camera, accessoires maar vooral kwaliteitslenzen werden gedaan. Tijd werd gestoken in de ontwikkeling van vaardigheden in Lightroom en Photoshop. Al ben ik wel old school genoeg om te vinden dat je de perfecte foto gewoon in het veld moet maken en dat het alleen de kleine correcties zijn die je met deze software achteraf nog aanbrengt.
En natuurlijk zijn we veel op pad om te doen waar het allemaal om gaat; het in beeld brengen van de natuur en alles wat daar in leeft.

De vele positieve reacties die ik ontvang op mijn foto’s, die ik via Facebook en Flickr deel met anderen, hebben doen besluiten om de stap te zetten naar het volgende level. Deze website en mijn shop bij “Werk aan de muur” zijn daar het resultaat van.

Fotogear in gebruik
– Canon EOS 5D Mark IV
– Canon EOS 80D (back-up)
– Canon Groothoek EF 16-35mm f4.0L IS USM
– Canon Zoom EF 24-105mm f/4L IS II USM
– Canon Telezoom EF 70-300mm f/4.0—5.6L IS USM
– Sigma Super Telezoom 150-600mm F/5-6.3 DG OS HSM C + teleconverter 1.4
– Canon prime EF 100mm f/2.8L Macro IS USM
– Canon Tilt Shift TS-E 24mm f/3,5L

– 2 x Canon Speedlite 430EX II + Omni Bounce
– Gizmo statief met panoramakop, schommelkop en balhoofd (verwisselbaar)
– Benro Monopod
– Cokin Z-pro filtersysteem met graduaded ND filters (ND2, 4 en 8) en Full ND filters (1, 2 ,3, 5, 8 en 10 stops)
– Polarisatiefilters voor de diverse lensdiameters
– Diverse zaken als draadontspanner, IR ontspanner, reflectors, (LED)belichting, macrosledes, handige kleine statiefjes, kleurgels etc..

Om dat mee te nemen gebruik ik meestal een Lowepro ProTactic 450AW Camo of een Lowepro Flipside 300 Rugzak en gebruik ik een Garmin Oregon 600 om de weg te kunnen vinden

Thuis werk ik in Lightroom en Photoshop met een Eizo beeldscherm die periodiek gekalibreerd wordt met een Dataspyder 5 Pro.

Het eindresultaat print ik tot op maximaal A2 formaat met de Canon ImagePROGRAF PRO-1000

 

“Once photography enters your bloodstream,
it is like a disease”
– Anonymous