Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Schouwen-Duiveland van boven

Mijn DJI mini 2 drone heb ik al een tijdje niet meer gebruikt. Tijd om hem eens af te stoffen, de firmware te updaten en de batterijen op te laden. Vervolgens heb ik hem in mijn fietstas gestopt en ben over het middenstuk van het eiland gefietst om een een aantal mooie foto’s te maken van Schouwen-Duiveland van boven gezien.

Ringdorp Dreischor

De eerste stop was al om de hoek. Dreischor staat bekend als het mooiste ringdorp van Nederland. Ik had al eerder eens bedacht om daar een foto met de drone van te maken met de camera recht naar beneden gericht.

Zwemsteiger Dreischor

Sinds de warmte van juni ben ik gestart met de (bijna) dagelijkse ochtendduik in het Grevelingenmeer. Deze zwemsteiger vlak bij Dreischor is mijn meest bezochte zwemplek. Lekker dicht bij huis, je fietst er zo naar toe.

Bommenede

Een andere plek waar ik tijdens de afsluiting van de Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel op werkdagen mijn ochtendduik nam is het strandje bij Bommenede, dat ligt namelijk min of meer op de route naar de Brouwersdam. Maar is verder ook een mooi stuk natuur met de zeekraal die inmiddels al aardig naar rood aan het verkleuren is.

Schelphoek

Volgende plek op mijn lijstje is aan de andere kant van het eiland. Schelphoek. Dit stukje van Schouwen-Duiveland is na de ramp van 1953 flink veranderd. Het gat wat hier was ontstaan was door het getij te diep uitgesleten om met de Caissons te kunnen dichten. Men heeft er maar een nieuwe dijk aangelegd en zo 200 hectare aan landbouwgrond opgeofferd. Daarna is het door 2 strekdammen afgeschermde waterbassin gebruikt als werkhaven voor herstel werkzaamheden van de schade van ’53. De kade hiervan is er ook nog steeds. De niet gebruikte caissons liggen er ook nog steeds. Omdat het beschut ligt wordt het ook gebruikt door plezierjachtjes om te ankeren en de nacht door te brengen.

Flaauwershaven

Flaauwershaven met zijn kenmerkende gebogen vorm is ook wel een foto vanuit de lucht waard. Op de achtergrond ook hier de rood kleurende zeekraal.

Havenhoofd

Mijn volgende halte is het havenhoofd bij Zierikzee. De uitgang van de haven is natuurlijk ook een leuk onderwerp

Zeelandbrug

Wat natuurlijk niet mag ontbreken op zo’n rondreis is de iconische Zeelandbrug. Het is even een stukje om fietsen en ook nog eens over een dijk die daar niet voor bedoeld is. Maar vanuit deze hoek levert het zeker een mooi plaatje op. Deze hoek is ook wel een mooi om eens een zonsondergang mee te nemen. Op de weg terug heb ik een veel korte, volgens mij ietwat illegale, route gevonden.

Vervolg

Vandaag ging de route door het middelste stuk van het eiland. Eigenlijk moet Schouwen-Duiveland van boven een vervolg krijgen waar ik dan de oost- en westkant ga pakken. Eens kijken wanneer we dat gaan doen en welke locaties dan aan de beurt komen.

TIP: Klik op een afbeelding voor een grotere weergave van de foto.