Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Dreischor

De weersites waren het gisterenavond weer eens niet met elkaar eens. De een beloofde wat zon, de andere bewolking en mist. Ik besloot toch maar mijn wekker te zetten voor een zonsopkomst. Dat kan nu nog prima voor mijn werkdag begint. (en was dat ook niet een van de redenen voor mijn verhuizing?)
Het was een vreemde ochtend qua weerverloop. Toen mijn wekker om half zes afliep en ik uit het raam keek zag ik een lucht die wel eens een mooie zonsopkomst kon worden. Even voor zessen ging ik de deur uit en een minuut of 5 later stond ik aan de waterkant bij het gemaal van Dreischor. Ik vroeg me in eerste instantie wel even af wat ik daar kwam doen, want de lucht die ik uit mijn slaapkamerraam had gezien was vertrokken en hing er een flinke wolkenmassa.
Maar het was nog vroeg en het zou nog wel even duren voordat de zon op zou komen en ik besloot te wachten in de hoop op verbetering. Ik werd niet teleurgesteld.

In eerste instantie reflecteerde de zon tegen de wolken wat al een paar mooie plaatjes opleverde. Dit werd gevolgd door een opklarende lucht met van die schapenwolkjes wat een mooie mengeling gaf van een gekleurde opkomst en witte wolkjes. Nadat de zon wat verder op was kwam er ook een aardige mist op zetten. Je kan dat al zien aan de laatste foto in de reeks waar de zon diffuus wordt door de mist die er voor hangt. Kort daarna was het gewoon overal mistig. Ik heb nog even over het eiland gereden in de hoop op mooie mistfoto’s, maar daar bleek dit de verkeerde soort mist voor te zijn.

TIP: Klik op een afbeelding voor een grotere weergave van de foto.