Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Zonsondergang Hellevoetsluis

Deze stond nog op mijn lijstje. Een zonsondergang Hellevoetsluis. De voorspelling zag er goed uit. Na lange tijd was het weer eindelijk weer eens wat anders dan grauw en grijs en er werden wat wolken beloofd. Dus na het werk in de auto gesprongen op weg naar Hellevoetsluis. Omdat ik precies wist waar ik wilde zijn en de parkeerplaats daar vlak bij is vertrok ik een halfuur van te voren in plaats van het normale uur. Een groot deel van dat halfuur werd echter opgeslokt door files in de omgeving van Rotterdam. Nu Corona steeds minder een rol speelt begint het blijkbaar weer druk te worden op de weg.

Onderweg zag ik van die vederwolken die het goed zouden doen op de foto. Maar zoals wel vaker zijn de omstandigheden op het moment suprême niet helemaal wat je voor ogen hebt. De vederwolken waren al aardig aan het verdwijnen en was er op de horizon sprake van een wolkenband die de eigenlijke zonsondergang verstopte.

Ook al zijn het niet de foto’s die ik voor ogen had, toch ben ik zeer tevreden met dit resultaat. We gaan later gewoon nog eens terug als de verwachtingen voor een mooie ondergang er weer goed uit zien.

TIP: Klik op een afbeelding voor een grotere weergave van de foto.