Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Zeeuwse wolkenluchten

De mooie zonsopkomsten en ondergangen laten het nog even afweten. Met het wisselvallige zomerweer van dit moment ontstaan er overdag wel de nodige mooie Zeeuwse wolkenluchten. Maar in de loop van de middag of avond trekt het of wel helemaal dicht of klaart het juist helemaal op. Daarom maar eens gewoon overdag op pad. Ik ben vanmorgen op mijn fiets gesprongen en heb een route langs het Grevelingenmeer richting Bruinisse genomen. Daarna eerst de recreatiezijde van de Grevelingendam en vervolgens aan de andere kant weer terug.

Akkers

Zo’n tripje levert een verscheidenheid aan foto onderwerpen op. Het begon met een gezicht op Dreischor over de aardappelvelden. Een stukje verder kwam ik een veld met vlas tegen. Vlas wordt hier best wel veel geteeld wordt en op een of andere manier lijkt er een verbinding met Dreischor te zijn. Hoe precies moet ik nog eens uitzoeken. Iemand had er in ieder geval een paar leuke schoven van gemaakt. Nog een stukje verder was het een veld met tarwe. Het geel steekt leuk af tegen het blauw.

Landschapjes

Daarna werden het landschapjes bij de slikken van Dijkwater en wat uitzichten over het Grevelingenmeer. Bij de Grevelingendam kwamen daar landschappen met de mosselbanken en de windmolens bij

Bootjes

Er is maar een plek waar je met een boot het Grevelingenmeer op- en af kan. De Grevelingensluizen bij Bruinisse. Daar heb je de verbinding naar de Krammer en de Oosterschelde. Het is er dan ook altijd druk en is het filevaren om de sluis in te kunnen.

Tegen het eind trok de lucht steeds meer dicht en was het afgelopen met de Zeeuwse wolkenluchten. Maar de vakantie is nog maar net begonnen en met de voorspelling voor wisselvallig zomerweer komt er vast nog wel een andere gelegenheid. Dan ga ik eens richting Zierikzee.

TIP: Klik op een afbeelding voor een grotere weergave van de foto.