Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Neeltje Jans

Er hingen wat fraaie wolken in de lucht toen ik rond zeven uur uit mijn raam keek. Neeltje Jans is een van de locaties die op mijn lijstje is komen te staan na de scouting trips op ‘mijn’ eiland. Omdat daar ook een heel stuk is afgezet voor de broedvogels besloot ik meteen te vertrekken. Eerst wat vogels in het gouden uurtje schieten en daarna concentreren op een zonsondergang.

Er waren ook nog de nodige kitesurfers bezig bij aankomst, ook altijd leuk om te zien. Zeker met de windkracht 6 die er waaide en de surfers die daardoor regelmatig uit het water werden getild.
Diezelfde windkracht 6 duwde best ook wel stevig tegen mijn 100-400 lens. Het koste me zeker bij de windvlagen soms moeite om de camera op het onderwerp gericht te blijven houden.

Al snel schoot ik een reeks van een zilvermeeuw in vlucht. Daarvan heb ik in Photoshop een composiet foto gemaakt door uit drie afzonderlijke foto’s de meeuw in vlucht te halen en er ook een mooie lege lucht uit te creĆ«ren. Vervolgens heb ik de afzonderlijke foto’s achter elkaar in de juiste vleugelvolgorde in die lege lucht geplaatst. Is een leuke foto geworden vind ikzelf.

Erg happy word ik toch wel van de reeks met jonge visdief in vlucht op zoek naar wat voedsel op een mooi vervaagde zee en duinen achtergrond.

Van de zonsondergang is niets meer gekomen deze keer. Tegen de tijd dat de zon onderging was de mooie wolkenlucht die ik eerder boven Dreischor had gezien verder het land ingetrokken en bleef alleen een strak blauwe lucht over. Maar ja niet getreurd. Alle mogelijkheden voor een herkansing. Binnen een halfuur ben ik namelijk weer op Neeltje Jans, dus bij een volgende mooie lucht gaan we gewoon een nieuwe poging wagen.

TIP: Klik op een afbeelding voor een grotere weergave van de foto.