Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Havenhoofd in Zierikzee

Eindelijk na een periode van saaie luchten ontstonden er gisteren aan het eind van de dag wat mooi wolkjes in de lucht.
Een klein anderhalfuurtje voor de zonsondergang ben ik mijn auto gestapt en was binnen 10 minuten op P1 in Zierikzee. Iets meer dan 10 minuten fietsen op mijn vouwfietsje later stond ik op de punt van het Havenhoofd in Zierikzee.

De punt van het havenhoofd ligt naast een fietspad op de dijk, dus ik was niet de enige. Maar omdat ik een fan ben van lage standpunten daal ik de dijk af en kan dus lekker mijn gang gaan.

De zonsondergang begint met wat pasteltinten tegen een ligt bewolkte lucht. Naarmate de tijd vordert veranderd de kleur in paars om via oranje bij rood te eindigen. Ik blijf nog wat hangen nadat de zon is ondergegaan en de donkere, dreigende wolkenlucht die al een tijdje in de buurt hing is dichterbij gekomen met er tussendoor nog wat oranje van het weerkaatste licht van de achter de horizon gezakte zon.

De laatste tijd heb ik ook besteed aan het zoeken naar mooie plekjes langs de oevers van het Grevelingenmeer en de Oosterschelde. Ook al ben ik nog lang niet overal geweest, er is inmiddels een aardige kalender ontstaan van mooie plekjes en de tijd dat de zon dan op de mooie plek opkomt dan wel ondergaat. Er gaan dus nog genoeg foto’s volgen.

TIP: Klik op een afbeelding voor een grotere weergave van de foto.