Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Zeeland

Verhuizing naar Zeeland

Jullie hebben me een tijdje moeten missen. Dat komt omdat ik al langere tijd de wens voelde om te verhuizen naar een plek waar ik al veel kom en waar ik het naar mijn zin heb. Tijdens de zomervakantie van 2022 heb ik de knoop doorgehakt en ben ik actief op zoek gegaan naar een mooi huis op Goerree-Overflakkee of een van de Zeeuwse eilanden. Die zoektocht bracht me naar een klein plaatsje op het noordelijkste eiland van Zeeland; Schouwen-Duivenland. Dicht bij mooie fotolocaties zoals de Zeelandbrug, Grevelingendam, Brouwersdam, de bossen en duinen van Burgh Haamstede, wat verder weg de Hellegatsplaten en niet te vergeten het gemaal en de duiksteiger bij Dreischor.

Zo’n zoektocht kost tijd en als je dan wat gevonden hebt dan gaat de tijd op aan dingen regelen, nadenken over inrichting en verbouwingen. Later gaat het op aan het klussen en uiteindelijk de verhuizing zelf. Ook al is nog niet alles klaar, er begint weer tijd te ontstaan om mijn passie weer op te pakken.

Weer eens op pad

Gisterenavond klaarde het na regen aardig op en ik besloot om naar de eerste van mijn nieuw ontdekte locaties te gaan. Het strandje bij Bommenende aan het Grevelingenmeer. Lekker dichtbij want binnen 10 minuten na vertrek sta ik aan de waterkant.

Emoties

Het is dan niet een spectaculaire zonsondergang, maar de belevenis is fantastisch. Het enige wat ik hoor zijn de vogels, voor de rest is het stil. Als dan zo’n 30 meter verderop een zeehondje zijn kop opsteekt is mijn geluk compleet.
Ik krijg een brok in mijn keel en moet even een traantje van geluk wegvegen als ik besef dat na het hele traject ik aan het doen ben wat ik het liefste doe, op een plek zo mooi en stil en dat zo dicht bij huis.

TIP: Klik op een afbeelding voor een grotere weergave van de foto.

2 thoughts on “Zeeland

  1. Wat een mooi en leuk verhaal Leo. Ik ben heel blij dat je het geluk en woning daar gevonden hebt.
    We gaan ook wel vaak komen logeren. grapje hoor, dat kunnen we je niet aandoen.

    1. Je kan altijd nog je caravan bij de wijnproeverij hier om de hoek neerzetten.

Comments are closed.