Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Oisterwijkse vennen

Vanmorgen liep om kwart over vier de wekker af. Snel op mijn iPad gekeken of het beloofde weer bij de Oisterwijkse vennen nog steeds zo was zoals gisterenavond door buienenradar beloofd; een klein beetje bewolking, bijna windstil en een koude nacht. Dat laatste staat bij de vennen in deze tijd van het jaar bijna garant voor mist vlak boven het water. Het kwam vanmorgen allemaal perfect samen dus zat ik even na half vijf in de auto en was lekker vroeg bij de vennen zodat ik de eerste kleuringen van de lucht kon meemaken.

Mijn favoriete onderwerp hier is toch wel die ene naaldboom op zijn eigen kleine eilandje. Ik ben dus een aantal keren heen en weer gelopen met mijn fotospullen tussen de plek aan de voorkant van het ven en het plekje waar je boom mooi kan fotograferen om maar geen mooie momenten van beide plekken te missen.

Het was er rustiger met fotografen dan ik op zo’n mooie zondagochtend verwacht was. Ik had een halfuur lang het rijk voor mij alleen. Daarna kwamen er nog een viertal fotografen ‘binnendruppelen’. Aan de voorkant van het ven is dat niet zo’n probleem, ruimte genoeg. Maar voor mijn favoriete onderwerp is er eigenlijk maar een precies plekje waar ik de foto kan maken die ik wil. En dan is het af en toe even wachten totdat je er bij kan. Zeer in Coronatijd waar we nog steeds anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden.

Al met al ben ik tevreden met het resultaat al verdwijnt deze plek nog niet uit mijn boekje met locaties, hopend op nog mooiere gekleurde luchten. Neem dit weg dat ik ook vandaag een aantal foto’s van de mooi zonsopkomst bij de Oisterwijkse vennen in de shop heb gezet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *