Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Oisterwijk en Tilburg

Afgelopen vrijdag een duo sessie, Oisterwijk en Tilburg. De eerste voor een zonsopkomst. De tweede voor een terugkeer naar de Siberische grondeekhoorn voordat ze in winterslaap gaan. Vriend en collega Patrick was er deze keer weer bij.

Oisterwijk

Doel was een zonsopkomst bij de Oisterwijkse vennen in combinatie met mooie herfstkleuren. Het eerste deel is gelukt. De lucht vulde zich met mooie kleuren. Er was helaas wel veel vliegverkeer waardoor het aantal condenssporen in de lucht toenam. Aan de andere kant had voor een deel ook zijn charme omdat deze in de hogere luchtlagen mooi verwaaide.
De highkey foto is bij toeval ontstaan. Ik had wat foto’s gemaakt met een full ND filters voor langere sluitertijden en toen ik deze verwijderde was wat ik op mijn schermpje zag stevig overbelicht. Maar wat ik zag had ook potentie. Ik ben dus nog wat gaan spelen met instellingen en het resultaat is deze highkey foto van de Oisterwijkse vennen. Ik ben benieuwd wat jullie daar van vinden. Laat een commentaar hieronder achter om mij dat te laten weten.

Highkey – Oisterwijkse vennen

Nadat we de zonsopkomst foto’s over het Groot Goorven hadden en de zon boven de bomen was gekomen hebben we nog wat rondgelopen bij de andere vennen in de hoop op meer spetterende herfstkleuren. Helaas liet dat te wensen over. De bomen verkleuren dit jaar ieder op een ander moment. Sommige zijn nog groen, andere geel of oranje terwijl de volgende zijn blaadjes al kwijt is.
Omdat we dicht bij Tilburg zaten opperde ik het plan om naar het Oude Warandebos / wandelbos te gaan om te kijken of we nog wat plaatjes konden schieten van de Siberische grondeekhoorn.

Tilburg

Zoals gezegd was het doel hier de Siberische grondeekhoorn. In een eerdere blog heb ik al eens het verhaal verteld hoe deze deze beestje in Tilburg vrij rond kunnen lopen.
Op de voor mij bekende plek van de vorige sessie bleek een ander clubje fotografen zich het terrein al toegeĆ«igend te hebben hebben. Een klein stukje verder zagen we ze wel volop tussen de takken op de grond bewegen. Maar te snel en te onrustig om daar mooie foto’s van te kunnen maken. We zijn dus doorgelopen en kwamen hier wel de fraaie herfstkleuren tegen die we in Oisterwijk moesten missen.
Rondom de vijver in het wandelbos groeien bomen (Moerascipres) die mooi verkleurd waren. We hebben daarom een wandeling gemaakt rondom de 8-vormige vijver en liepen daarna richting het Oude Warandebos. Onderweg zag ik bij een stapel takken weer beweging van de grondeekhoorn. Hier waren ze heel wat rustiger en af en toe bleef er een op een tak zitten. Hier zijn alle foto’s van de Siberische grondeekhoorn gemaakt.
In het Oude Warandebos waren ze blijkbaar al wel in winterslaap want er was daar geen grondeekhoorn te zien. Nog wel een mooi doorkijkje met verkleurende bomen.

Het was een leuke gevarieerde dag met een Oisterwijk en Tilburg combinatie van zonsopkomst, herfstkleuren en Siberische grondeekhoorns.
Twee foto’s uit Oisterwijk en vier uit Tilburg zijn toegevoegd aan de shop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *