Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Hoëgne, Ardennen

Nu de grenzen weer open gaan was er weer kans om ook weer eens ergens anders dan in Nederland aan de slag te gaan. Uiteindelijk is dat de beek de Hoëgne geworden in de Ardennen.
Om vijf uur ‘s morgens zat ik in de auto onderweg naar Heerlen om daar vandaan, na een bakkie koffie, samen met collega en vriend Patrick naar België gereden, een klein stukje onder Verviers.
Grappig is dat de route via Duitsland liep en ik zomaar op een dag twee keer in het buitenland was.

Al snel bleek dat de vele regen van de afgelopen dagen had gezorgd voor een mooie snelle stroming van het water van de Hoëgne en ook uit de heuvels erom heen kwam het water van alle kanten naar beneden gestroomd. Ik kan daar echt van genieten. Ideale omstandigheden.

Aangezien ik zoveel mogelijk voor een plaatje ga die al niet door talloze andere fotografen is vastgelegd moet je wat extra’s doen. Ik heb er totaal geen moeite mee om de schoenen uit te doen en midden in de beek te gaan staan voor de meer unieke standpunten. Door het vele water stond ik er af en toe tot mijn knieën in.

De meester aan het werk
Je moet er wat voor over hebben. Met dank aan Patrick voor de foto

Op sommige plaatsen stroomde het water vanaf de heuvel naar beneden waardoor het geheel een sprookjesachtige sfeer kreeg.
We hebben niet heel veel kilometers afgelegd, maar wel vele uren doorgebracht.
Aan het eind nog even voor een panorama foto van het Limburgse landschap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *