Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Herfst

Mijn favoriete fotoseizoen is weer aangebroken. Het is herfst !!
Op pad met een rugzak vol statiefjes, lampen en lampjes, klemmetjes en allerlei ander hulpmiddeltjes. Een schoudertas met de camera met macrolens, flitsers en triggers. Statief over de schouder. Het is sjouwen. Maar wat is het toch ontzettend leuk om paddenstoelenfoto’s te maken. Soms met het natuurlijk licht. Een andere keer aangevuld met licht van de lampjes. Dan weer met alleen licht van de lampen.

Voor mijn eerste tocht ging ik naar mijn favoriete paddenstoelbos. De Kaapse bossen bij Doorn. Soorten genoeg. Sommige die ik nog niet eerder gezien had. En dat betekend dan weer spitten in de boeken en zoeken op internet op zoek naar de naam. Soms is het ook een beetje gokken en gissen. Sommige lijken zoveel op elkaar dat het soms niet 100% zeker is of het nu de juiste is.

Het beste werd tot het laatst bewaard. Ik kwam op een plek waar zoveel vliegenzwammen stonden dat het aanvoelde als een grote snoepwinkel. Ik heb nog nooit zoveel van deze paddenstoelen op een plek zien staan. Wat een genot. Ik heb me er heerlijk uitgeleefd. De topper van deze eerste herfst fotodag vind ik de foto als eerste hieronder is opgenomen. Van deze serie zijn vier foto’s opgenomen in de shop in het album ‘Paddenstoelen’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *