Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

De Valk Roofvogels

Op uitnodiging van Patrick gaat de reis donderdag naar Lunteren. Daar is De Valk Roofvogels gevestigd. Door teruglopende inkomsten als gevolg van Corona zijn ze in oktober gestart met het organiseren van fotosessies met hun roofvogels. De groepsgrootte is maximaal 12 man (of vrouw).
Mensen die mij wat beter kennen, kennen ook mijn weerstand tegen het op een rijtje staan en allemaal ongeveer dezelfde foto maken. Maar voor deze keer maakte ik een uitzondering.

Het was sowieso nog spannend of het nog wel door zou kunnen gaan. Code Geel van het KNMI voor zware windstoten en de nodige pittige buien beloofde nu bepaald niet veel goeds. Zelfs onderweg naar Lunteren viel er nog een zondvloed aan water uit de lucht. Gelukkig werd het hoe dichter ik bij Lunteren kwam steeds beter. En uiteindelijk viel het goed te doen. Af en toe weer naar binnen als er weer een bui overtrok, maar tussendoor scheen zelfs af en toe de zon nog.
Uiteindelijk waren we met zeven fotografen in de weer en was het goed te doen zonder elkaar echt in de weg te lopen.

Gerard en Bettine schotelden ons een mooi gevarieerde set van roofvogels en uilen voor. Deze zijn dan op verschillende manieren te fotograferen. Ze vliegen vrij rond, waardoor ze ook in de vlucht te fotograferen waren. Alles was goed te doen met mijn EOS 80D en de 100-400 lens. Al met al een leuke dag die de nodige mooie foto’s opleverde.

TIP: Klik op een afbeelding voor een grotere weergave van de foto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *