Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Herfst in de Ardennen

Het is herfst in de Ardennen. Een mooie tijd om terug te gaan naar de Hoëgne om de explosie van herfstkleuren naast de snelstromende Hoëgne te fotograferen. Deze sessie doe ik weer samen met Patrick.

Ook al is het al weer een tijdje geleden, je ziet hier nog steeds de effecten van de hoge waterstanden van het begin van dit jaar. Het stalen bruggetje bij de parkeerplaats heeft het stevig te verduren gehad en is flink verwrongen. Vermoedelijk door boomstammen die met hoge snelheid er tegenaan zijn geknald. De brug is nu vervangen door een houten exemplaar.
Ook langs en in de Hoëgne zelf zie je nog overal boomstammen langs de oever liggen. Ook de houten oversteekjes die je overal langs de route tegenkomt zijn grotendeels vervangen en liggen de restanten nog langs de kant.

Voor het doel waar we voor kwamen worden we niet teleurgesteld. De loofbomen zitten nog volop in het blad met hun herfstkleuren en ook het zonnetje laat zich vrijwel de hele dag goed zien. Hij komt in deze tijd van het jaar niet hoog genoeg om onderin het dal te komen, maar de bomen met hun mooie herfstkleuren worden er mooi door opgelicht.
Deze keer zijn we iets verder gegaan dan vorig jaar zomer om ook langs de waterval te komen. De waterval op zich is mooi, maar helaas ontbreekt juist hier de kleur van de herfst en andere beplanting. Hierdoor levert dit een wat minder fraaie foto op.
Ook komen we langs een plek waar vele cairns zijn opgebouwd. Altijd leuk om van de mooiste wat foto’s te maken.

TIP: Klik op een afbeelding voor een grotere weergave van de foto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *