Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

De steiger aan het Grevelingenmeer

Het weerbericht voor de vroege ochtend zag er goed uit voor een mooie zonsopkomst. Wat wolken, niet teveel, geen mist. Dus mijn wekker liep om vijf uur zodat ik op tijd bij de steiger aan het Grevelingenmeer kon zijn. Toen ik mijn gordijnen opdeed zag het eruit zoals beloofd. Helder, geen mist en wat wolken in de lucht. Hoopgevend!

Eenmaal aangekomen op de plek bleek het uiteindelijk toch weer anders te zijn. Op de plek waar de zon op moest komen was geen wolkje te zien en zag je vanuit de verte toch wat mist opkomen. Toen ik me omdraaide waren daar wel de wolken met een mooi gekleurde reflectie van de opkomende zon. Daar heb ik dus uiteindelijk de foto’s van gemaakt; het Beach resort aan het Grevelingenmeer. Ik kon het niet laten om nog eens om te draaien om een foto van de steiger te maken. Niet het plaatje wat ik mijn hoofd heb, maar het kleurverloop in deze foto heeft ook wel zijn charme.

Nadat de foto’s bij de Punt genomen waren ben ik nog even omgereden naar de Brouwersdam. Hier waren was nog wel wat lichte bewolking te zien in de lucht en heb ik een panorama foto gemaakt van de het strand en de golfbreker.

Nog steeds vroeg heb ik ook een tussenstop gemaakt bij de haven van Stellendam. De vissersschepen waren nog maar net binnen en werden nog gelost en was er volop activiteit. De zon stond nog laag en met de nog steeds opkomende mist uit oostelijke richting kon ik de tegenlichtfoto maken van het rijtje vissersschepen.

TIP: Klik op een afbeelding voor een grotere weergave van de foto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *