Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Grevelingenmeer en iets meer

Vorige week bij de locatiescout sessie had ik een locatie per abuis overgeslagen. Deze week heb ik die alsnog gedaan en de gok genomen dat er misschien ook wel meteen een mooie zonsopkomst was. Daarna nog even naar het strand aan de andere kant van de Brouwersdam en nog even langs deze spuisluis voor zeehondjes. Grevelingenmeer en iets meer dus.

Grevelingenmeer

Ik heb deze locatie als verkennend in Google Maps gevonden. Gezien de ligging zou deze mogelijk geschikt zijn voor zowel een zonsopkomst als een zonsondergang. Dat laatste is niet helemaal van toepassing. De Brouwersdam is te dicht bij en met het verkeer wat daar vrijwel continu overheen rijd is deze minder geschikt voor een zonsondergang.
Voor een zonsopkomst is dit echt een prima locatie. Vrijdag werd ik net als de week ervoor teleurgesteld omdat het grootste gedeelte van de opkomst verstopt ging achter wolken. Een mooi kleurenspektakel werd het dus niet. Maar in tegenstelling tot de week ervoor brak de bewolking terwijl ik er stond en was er volop gelegenheid om toch nog wat fraaie platen te maken.
Het hoofdgebouw van het beach resort waar deze locatie in gelegen is vormde in het begin van het blauwe uurtje een leuk onderwerp. De verlichting van het gebouw vormde een mooi contrast met de blauw lucht.
De locatie komt op de lijst met terugkeer plekken dus komt deze nog wel eens terug in het blog.

Drieteenstrandlopers

Na de sessie aan het Grevelingenmeer ben ik nog even de brouwersdam overgestoken naar het strand. Hier liepen volop drieteenstrandlopers. Een van mijn favoriete strandvogeltjes. Ze bewegen mee met de beweging van de branding en rennen dan met hun korte pootjes om die bij te houden. Die pootjes bewegen zo ontzettend snel dat het heel leuk is om daar naar te kijken. Ze liepen langs de branding voor me uit en ik had moeite om ze bij te houden om wat foto’s te maken. Dat het toch gelukt is zien jullie in de galerie.

Tot slot van de dag nog even door naar de spuisluis om zeehonden te spotten. Er werd deze keer volop water vanuit het Grevelingenmeer via de sluis de Noordzee ingelaten. Met een redelijke wind uit het westen was het water deze keer volop in beweging en dat leverde een leuk plaatje op.

TIP: Klik op een foto voor een vergrote weergave

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *