Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Dreischor

De wekker liep vanmorgen wel heel vroeg af. Om 3 uur om precies te zijn. Ik had een zonsopkomst bij de uitlaat van het gemaal bij Dreischor aan het Grevelingenmeer al een tijdje op mijn lijstje staan. De weersvoorspelling was voor vanmorgen goed genoeg om een eerste poging te wagen.
De langste dag van het jaar is net geweest, dus komt de zon nog vroeg op, 5:29 was dat vandaag. Dan moet je er ook nog eens een uurtje van te voren staan, want het meeste ‘vuurwerk’ heb je in de periode voordat de zon boven de horizon komt. Tel daar ook nog eens de reistijd bij op… dan moet je dus om half vier al in de auto zitten onderweg naar Dreischor.

Het begon met een toch nog wel stevige wolkenband aan de horizon, maar dat werd op het juiste moment wat minder zodat de zon toch nog wat mooi licht tegen de wolken kon laten reflecteren. Ik ben tevreden met het resultaat, maar het kan altijd beter. Ik had wel wat meer kleuren in de licht willen zien en/of wat meer wolken waartegen het licht zo mooi kan reflecteren. De lokatie blijft dus nog even op mijn lijstje staan in afwachting van een volgend goed moment.

Nadat de zon op was en ik mijn shots had gemaakt ben ik ook nog even gestopt bij de duiksteiger die daar vlak bij is. Het Grevelingenmeer is het grootste zoutwatermeer (zonder getijden) van Europa en het water is heel helder. Daarom is het Grevelingen meer ook zo populair bij duikers.

TIP: Klik op een afbeelding voor een grotere weergave van de foto.