Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Eekhoorns

In de bossen bij Clinge staat een te reserveren fotohut. Deze is vooral bekend om de eekhoorns die daar voorbij komen. De nadruk van deze boshut ligt dan ook duidelijk op deze mooie, grappige en vertederende diertjes. Het voer in de hut bestaat met name uit walnoten, eikels, zonnebloem pitten en versnipperde pinda’s. Het traditionele vogelvoer ontbreekt in deze hut.
Dat is absoluut geen ramp, want ik kom juist voor de eekhoorns!

We zijn nog niet binnen en hebben onze (Patrick is mee) camera’s nog niet opgesteld of de eerste komt al langs bij de vijver die voor de hut staat opgesteld. Nadat we op tactische plekken wat voer hebben neergelegd komen ze terug en al gauw lopen er drie tegelijkertijd rondom de vijver. Wat is dit genieten !!

En plots, rondom een uur of half tien is het ineens over. Geen eekhoorn meer te zien en ook de koolmezen die af en toe langs kwamen laten zich niet meer zien of horen. Patrick ziet op een gegeven moment een grote vogel in een boom in de buurt landen en dat is de verklaring. Later begreep ik van de beheerder dat er met regelmaat een buizerd overkomt vliegen. De eekhoorns hebben natuurlijk geen zin om zelf een maaltje voor deze vogel te worden en vluchten dus weg.

Na een uurtje of zo is de rust weer terug en komen de eekhoorns weer voorzichtig terug, sterker in aantal dan ervoor. Want nu zie ik er zelf 5 tegelijkertijd. Ze worden zelfs zo brutaal dat ze over de vijverrand vlak voor de hut heen en weer rennen. De camera’s klikken er lustig op los en er komt geen eind meer aan. Af en toe laat ik de camera voor wat het is en geniet ik volop van het schouwspel wat zich voor me afspeelt.
We gaan wel op tijd weg om de verkeersdrukte rond Antwerpen voor te zijn.

Nu ik ervaren heb wat er in deze hut zoal mogelijk is en hoe de eekhoorns reageren ga ik zeker nog wel eens terug. Dan met een vooropgesteld plan met wat ik wil bereiken. Als ze in de winterperiode van die lange pluimen aan hun oren krijgen is dat ook een mooi moment om weer eens terug te gaan.

Vanuit de vele foto’s die ik gemaakt heb is het me toch gelukt om dat zover in te dikken dat ik hier de 26e leukste en mooiste kan laten zien.

TIP: Klik op een afbeelding voor een grotere weergave van de foto.