Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Van alles en nog wat

Het was deze week een typisch gevalletje van van alles en nog wat. Eerder in de week was de weersvoorspelling dusdanig dat ik het plan had om deze week de camera’s even te laten voor wat ze zijn en op het strand bij Zandvoort te gaan genieten van het mooie weer en een duik te nemen in de zee. Uiteindelijk werd het helemaal niet van dat mooie weer langs de kust.

Vrijdag

Als last-minute alternatief heb ik kasteel Renswoude gekozen als onderwerp. Ondanks de voorspelling werd ook hier het weer niet helemaal wat ik er van verwacht had. Ik moest meerdere keren wachten op een paar zonnestralen op het onderwerp.
Afijn, kasteel Renswoude is een stichting en onderdelen van het kasteel zijn verhuurd aan de bewoners. Als ik de info op de wikipedia goed interpreteer nog steeds aan familie van de oorspronkelijke eigenaar uit 1754. Het park er om heen is niet heel groot en ik was al vrij snel klaar met de fotosessie hier. Kijkend naar mijn opgeslagen fotolocaties op google maps viel de keus op natuurgebied Klein Bylaer, niet ver van Renswoude af. Ook hier was het tam en was de vogel van de vink het enige wat dat op leverde.
Nog verder speurend op google maps besloot ik nog even door te rijden naar “De stille kern” op Flevoland, in de buurt van Zeewolde. Hier maakte ik wel een paar leuke foto’s van onder andere de zwaan met zijn kleintjes en de roodkopvuurkever.

Zonsondergang Maasvlakte 2

Zaterdagavond ben ik naar de tweede Maasvlakte gereden voor een zonsondergang bij de haveningang. Op het moment dat ik van huis wegreed leek het er op dat ik wat mooie wolken in mijn foto’s zou kunnen krijgen (lang leve de webcams op YouTube), maar helaas kan er in twee uur een hoop veranderen. Voor een zonsondergang (of een zonsopkomst) moet je namelijk al zo’n twee uur van te voren vertrekken. Een uurtje reistijd en dan wat tijd om naar de precieze plek te lopen en je composities te bepalen. Het spektakel van een zonsondergang begint al een halfuurtje voor de zonsondergang.
Het leverde wel aardige plaatjes op, maar niet de foto die ik in mijn hoofd heb, later nog maar eens terug. Dan gaat ook de telelens mee, want zo’n groot schip die net onder de zon doorvaart levert ook een heel leuk plaatje op en ik wil die iets groter in beeld hebben de volgende keer dan dat ik nu had. Ik had nu alleen spullen voor een landschap bij me. Gezien de drukte van inkomende en uitgaande schepen en de snelheid waarmee ze bewegen is een lange sluitertijd foto hier niet mogelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *