Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Zonsopkomst bij de Rottemeren

Vandaag weer eens op pad met de fotospullen. Ook de DJI mini 2 drone ging mee. De weersvoorspelling voor vandaag beloofde een mooie zonsopkomst (en lente temperaturen). Ik ben dicht bij huis gebleven en ben gegaan voor een zonsopkomst bij de Rottemeren. Wat een kleurenpracht in de lucht, ik werd dus niet teleurgesteld.
Ik las later op nu.nl dat er een hoge concentratie Saharazand in de lucht boven ons land zat waar we kleurenpracht aan te danken hebben.

Ik was al vroeg aan de Bleiswijkse kant van de Rottemeren vrijwel recht tegenover de molen aan het meer. Hier zou volgens de Photographer’s Ephemeris de zonsopkomst er vandaag er aan de linkerkant vlak naast komen. Het was echt genieten vandaag. Nadat de zon op was heb ik nog even de DJI omhoog gebracht voor wat luchtfoto’s van de molen met de opkomende zon.

Daarna ben ik omgereden naar de andere kant van de Rottemeren en heb ook daar de DJI nog even omhoog gestuurd voor wat foto’s van de drie molens achter elkaar die trapsgewijs het water elke keer een stapje hoger brengen. Tot slot nog even met de 100-400 telelens aan de wandel in de hoop wat rietzangers of andere vogeltjes in het riet te spotten, maar helaas. Wel kwamen er een paar zwanen laag overvliegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *