Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Zonsondergang Katwijk aan Zee

Deze sessie stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Bij het uitwateringskanaal liggen keien die mooi groen begroeid zijn met alg en zeewier, perfect als voorgrond in je foto. Ik heb uitgezocht wanneer zonsondergang en laag water ongeveer gelijk vielen en dat was dus deze week het geval. Vrijdag beloofde de mooiste dag te worden. Dus na de sessie met Ton in de ochtend ging de reis ‘s avonds naar Katwijk aan Zee voor een zonsondergang Katwijk aan Zee.

Ik werd niet teleurgesteld. De lucht was inderdaad zoals beloofd door beide weerapps opgeklaard. Wel hingen er nog een paar wolken in de lucht, maar daar word ik alleen maar blij van. Ik ben niet zo van de strak blauwe luchten, dat vind ik saai.
Ondanks het te koude weer voor de tijd van het jaar (waar maar geen eind aan lijkt te komen) was het toch nog druk op het strand maar kon ik toch redelijk ongestoord mijn gang gaan. Het had wel tot gevolg dat ik op een paar foto’s in Photoshop wat mensen heb moeten wegwerken.

Ik heb hier verschillende technieken toegepast. Een van die technieken was HDR (High Dynamic Range) om de groene rotsen op de voorgrond wat mooier uit te laten komen. Hiervoor neem je foto’s bij verschillende belichtingen (minimaal 3) en die kan je dan in Lightroom samenvoegen tot een mooie belichte foto. Een andere techniek is die van de lange sluitertijd. Met gebruik van full ND filters heb ik die opgerekt tot 30 seconden. Doel was om het water glad te krijgen en vegen van de bewegende wolken en dat is aardig gelukt.

Al met al een lange dag met vroeg opstaan voor de Burgh-Haamstede sessie in de ochtend en deze sessie voor een zonsondergang Katwijk aan Zee, maar het heeft ook mooie resultaten opgeleverd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *