Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Zomershoots week 2

De tweede week van de vakantie alweer. Ik ben twee keer op pad geweest naar mooie natuurgebieden en ik neem jullie graag daar mee naar toe in de Zomershoots week 2 blog.

Renderklippen

De Renderklippen is een natuurgebied op de Noord Veluwe vlak bij Epe. Het bestaat uit heidevelden, waar de eerste tekenen van bloei alweer te zien zijn, en bossen. Mooi stukje is ook het vennetje ‘Pluizenmeer’

Biesbosch

Via de normaal bereikbare wandelroutes is er niet veel te zien van de Biesbosch. Met een bootje het echte Biesbosch in, dat stond al langere tijd op mijn wensenlijstje. Woensdag was het dan zover. Met collega en vriend Patrick een sloep gehuurd. Jammer is wel dat dan blijkt dat een groot deel is afgesloten voor vaarverkeer. Een ander deel is alleen bereikbaar met een kano, met de fotospullen en onervaren kanovaarders is dat wel erg risicovol.

Fotograaf aan het roer
De fotograaf aan het roer. Als dat maar goed gaat. Met dank aan Patrick voor de foto.

Maar ook met deze beperkingen was het een mooi tochtje. Een paar keer een ijsvogel voorbij zien komen, maar helaas niet meer kunnen spotten op de plek waar we hem het groen in zagen gaan. Wel een hele grote kudde met Schotse hooglanders ontmoet en daarvoor zijn we even via een aanlegsteigertje aan de kant gegaan. 
Het bleek dat er naast alle volwassen dieren ook een heleboel jonkies liepen. En wat zien die dieren er toch leuk uit met die haren voor hun ogen. Ik ben zeer tevreden met de foto van de kop van zo’n jonkie. Drie van de foto’s uit deze serie zijn in de shop beland in het album dierenfoto’s.

De dag kon helemaal niet meer stuk na de ontdekking van een bever die op zijn gemak aan de kant zijn lunch zat te verorberen. Heel bijzonder, want een bever is een nachtdier. De kans dat je die overdag ziet is echt heel klein. Hij was ook totaal niet schuw en hadden we alle gelegenheid om foto’s te maken. Dat we een paar keer heen en weer zijn gevaren stoorde hem ook totaal niet. Zo’n zeldzaam dier tegenkomen is toch wel het hoogtepunt van de dag.

Tot zover zover zomershoots week 2. Tot volgende week waar in ieder geval natuurgebied ‘de Motketel’ en slot Loevestein op de planning staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *