Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Waal en Oostvoorne

De zomershootsreeks is voorbij, maar toch heb ik deze week nog twee shoots gedaan. Waal en Oostvoorne.

Waal

Afgelopen zondag was het een gepland herbezoek aan Loevestein voor een zonsopkomst over de Waal. De weervoorspelling zag er goed uit. Uiteindelijk was het toch weer net even wat anders dan ik mijn hoofd had. Meer wolken dan verwacht waardoor de zonsopkomst minder fraai was dan verwacht. Als vergoeding kreeg ik een beetje mist terug en wat later, toen de wolken begonnen te breken, een mooie wolkenlucht.
Met de zon achter de gebroken wolken ontstonden er een paar mooie zonneharpen door de wolken heen, en de zonsopkomstkleur was toch nog niet helemaal verdwenen. Ik heb hier ook een aantal lange sluitertijden foto’s gemaakt.
Uitdaging op deze lokatie is de binnenvaart. Zelfs op een (hele) vroege zondagochtend varen de binnenschepen met grote regelmaat voorbij. Je moet je opnamen daar dus goed tussen plannen. Ik had ook nog een panorama foto’s gemaakt, maar door de golfslag van de schepen en de daardoor veranderende stroomrichting in de inham waar ik stond pakte dat niet goed uit bij het samenstellen van de individuele opnamen.
Omdat de zonsopkomst niet was zoals ik hem in mijn hoofd heb voor deze lokatie zit er niets anders op dan nog een keer terug te gaan als de weervoorspelling daar weer meer kans op geeft.

Oostvoorne

De weervoorspelling was vrijdag voor de Slikken van Voorne (en voor de andere lokaties op mijn lijst) juist niet goed voor een fotosessie en had ik eigenlijk alleen een wandeling gepland voor vandaag. Mijn fotospullen had ik dus thuisgelaten. Maar zoals bekend heb ik wel altijd mijn compactcamera’s bij me. Het weer werd hier juist beter dan verwacht en heb ik de compactcamera’s toch nog veel gebruikt.
Een van die compactcamera’s is de Canon PowerShot G1X Mark III. Hier zit precies dezelfde sensor in als in de EOS80D en dat maakt de G1X eigenlijk een 80D in een kleine behuizing. Met zijn 15-45mm lensje is het echt een compactcamera voor landschappen want ook het diafragma van deze lens loopt van f2,8 tot f16.
Ik ben dan ook tevreden met de foto’s. Vooral die lage standpunt foto’s van de zeekraal vind ik zeer geslaagd. Ik wist trouwens niet dat hier ook zeekraal groeide. Later nog eens terug als deze gaat verkleuren naar oranje en rood.

Oostvoorne is ook de plek waar volop aan kitesurfing wordt gedaan en waar opleidingen worden gegeven. Het mooie van dit gebied is namelijk dat de waterdiepte heel lang beperkt blijft en dat je tot heel ver gewoon kan staan.
Met de andere compactcamera, een Canon Powershot SX720HS kan ik juist weer heel ver inzoomen (van 4.3 tot 172 mm op een 1/2,3 sensor). Ik kon dus de kitesurfers voldoende dichtbij halen voor een paar shots.

Tot zover de Waal en Oostvoorne.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *