Leo Kramp Fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Vossenburcht

Vandaag de herkansing. Weer naar de Amsterdamse Waterleidingduinen. En deze keer met meer succes. Na eerst vanaf ingang Panneland op zoek te zijn geweest naar eekhoorntjes (niet gezien), zandhagedissen en boomkikkers (te koud) door naar de eerste vossenburcht. Op dat moment was er geen enkele actie en ben ik doorgelopen via een omweggetje naar de tweede burcht. Ik zag aan de veren die rondom de vossenburcht te zien waren wel dat ze er nog waren, maar ook die bleven lekker binnen.

Op de weg naar ingang Oase eerst nog even weer langs de eerste burcht en na nog geen 10 minuten wachten zag ik plotseling twee oortjes verschijnen in de gang van de burcht en al gauw kwam ook de rest van het vossenwelpje er achter aan. Waakzaam maar zonder vrees keek hij/zij om zich heen en gaf mij en een collega fotograaf de gelegenheid om een paar mooie foto’s te maken. Daarna vertrok hij tussen de duindoorns.

Na een tijdje wachten werd moeders gespot, niet al te ver van de burcht lag ze lekker een dutje te doen. Totaal niet onder de indruk van het toenemend aantal mensen met een camera. Na een tijdje rekte ze zich lui uit en vertrok. Waarschijnlijk om nog eten bij elkaar te verzamelen voor de kleintjes.

Ik heb nog een tijdje staan wachten, maar nadat het aantal mensen met camera bleef toenemen heb ik mijn spulletjes gepakt en ben vertrokken.

Al met al is zo’n ontmoeting wel een bijzondere ervaring waar ik echt van heb genoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *