Leo Kramp Fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Voorofsche polder

Van de week toen ik de mooie weersvoorspellingen zag voor het weekend had ik bedacht dat ik naar de landtong bij Rozenburg wilde gaan voor wat landschapsfotografie. Maar na de berichten dat hele volksstammen de waarschuwing voor 1,5 meter afstand in de wind lijken te slaan heb ik een switch gemaakt naar een wat veiligere omgeving.
De Voorofsche polder in Waddinxveen op een paar honderd meter van mijn huis. Lekker vroeg zodat ik de enige was die daar rondliep. Later kwam er wat meer volk om hun hond uit te laten, maar allemaal met inachtneming van de voorgeschreven afstand tot elkaar. Behalve een klein groepje hardlopers die het blijkbaar nog steeds niet zo nodig vonden en geen onderlinge afstand hielden, maar ook niet tot andere mensen. Ik ben zelf maar even aan de kant gegaan.

Het leuke van de Voorofsche polder is dat het leefruimte geeft aan een hoop soorten eenden en vogels. De smient zit daar in grote aantallen, maar ook de steeds zeldzamer worden Grutto is daar toch altijd wel aanwezig.
Een badderende zwaan maakte het af vandaag.

Geniet van de foto’s en blijf gezond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *