Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Voorofsche polder

Het is dinsdag en het is volop lente met temperaturen boven de 20˚C. Ik gebruik de lunchpauze vandaag voor een wandeling door het Gouwebos. Ik doe dat via de dijk langs de Voorofsche polder. Ik zie dan dat de weidevogels weer zijn neergestreken. Talloze grutto’s en in minder mate tureluurs en kievieten zijn er te zien. Hier en daar zwemt er ook nog een wintertaling rond.

Ik besluit om aan het einde van de werkdag terug te gaan met de telelens. Ik heb dan ontzettend veel geluk doordat er een paar redelijk dichtbij zijn en ik ze vol in beeld kan krijgen zonder de noodzaak om ze in de nabewerking te croppen.

Ook krijg ik op een mooie manier de wintertaling in mijn zoeker net als de tureluur. Ook zwemt er nog een fuut rond die nog helemaal in de balts modus zit en luid roepend laag op het water rondzwemt. Helaas voor hem heeft het vrouwtje wat iets verder rondzwemt er weinig trek in en ontwijkt de luid roepende fuut.

In het Gouwebos zelf stikt het dit jaar van de reigernesten waar het een komen een gaan is van reigers die de gevangen vis komen afleveren voor de partner die druk met het nest aanwezig is. Volgens mij is het nu nog te vroeg voor jonkies.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *