Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Voornes Duin

Deze week ging de reis weer naar de Oostvoorne. Het Voornes Duin deze keer.
Voor landschappen bood het gedeelte waar in mijn wandeling had uitgestippeld weinig kansen. Nadat ik tot twee keer toe een ree en een eekhoorntje had gespot besloot ik toch maar eens mijn 24-105 lens te vervangen door de 100-400 met de 1.4 extender. Het geluid van die actie was het eekhoorntje die mooi op een tak zat te smullen van zijn dennenappel toch te veel en weg was hij. Gemiste kans!
Het tweede eekhoorntje wat ik een stukje verder ontmoette, en zichzelf verraadde door zijn dennenappel te laten vallen, was te snel ook weer vertrokken. Al was ik verder alert op eekhoorntjes, meer lieten er zich helaas niet zien.

De 100-400 kwam verderop wel goed van pas toen ik bij de Tenellaplas kwam. Daar bloeide van alles en nog wat aan voorjaarsbloeiers. Ik heb me uitgeleefd op de wilde hyacint of boshyacint en de sleutelbloem.

Voor volgende week staat een derde trip naar het Voornes Duin gepland en dan meer het duingedeelte van dit natuurgebied. De macrolens gaat dan ook mee om nog even met de bloemen aan de slag te gaan en ga ik nog even langs het gebied waar ik kort achter elkaar de eekhoorn spotte. Wie weet kom ik ze weer tegen.

TIP: Klik op een afbeelding voor een grotere weergave van de foto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *