Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Voorjaarsvakantie

Zoals elk jaar heb ik ook nu, ondanks Corona, de week van Hemelvaartsdag vrijgekomen als voorjaarsvakantie. Lekker op pad met de fotospullen in rustige natuurgebieden.

Maandag ben ik naar natuurgebied Oranjezon geweest. Dit is een duinenlandschap in de buurt van Oostkapelle, Zeeland. Leukste onderwerp van deze dag was echter niet het natuurgebied, maar de golfbrekers aan de Zeeuwse kust. Met een 10-stops ND filter het water ‘stilgezet’. Wel jammer dat de lucht nogal saai was. Eigenlijk moet je voor deze foto een mooie zonsondergang hebben of een fraaie wolkenlucht. Het natuurgebied zelf is leuk voor een wandeling, maar voor landschapsfotografie was er afgezien van de duinenrand, met de golfbrekers en de Noordzee op de achtergrond, niet zo veel te beleven.

Woensdag was het de beurt aan het Leenderbos bij Valkenswaard. Ook hier op tijd het bed uit. Onderweg naar Valkenswaard zag ik mooie wolkjes hangen, maar hoe dichterbij ik kwam hoe meer deze vertrokken. Eenmaal ter plaatse was het weer een saaie strakke blauwe lucht. De eerste foto’s van het Kleine Hasselven waren met deze strak blauwe lucht. Bij het Kraanven verderop waren de wolkjes inmiddels weer teruggekomen. Verderop liep er een schapenkudde met herder.
Op de weg terug naar de parkeerplaats voerde de route weer vlak langs het Kleine Hasselven. Nog even daar naar terug voor een tweede sessie met nu wel wat wolken in de lucht.
Het Leenderbos zelf vond ik nogal rommelig met te veel, voor mij, te brede (zand)paden (zeg maar wegen). Ik hou toch meer van de smalle bospaden.

Al met al was de voorjaarsvakantie weer snel om.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *