Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Voorjaarsvakantie

De afgelopen week was ik een weekje vrij, mijn vaste voorjaarsvakantie. Meestal heb ik in deze vakanties goed weer, maar helaas was het dit jaar anders. Veel wind, veel regen en te koud voor de tijd van het jaar. Pas vrijdag sloeg het weer om en begint het meer op zomer te lijken. Ik heb mijn plannen dus aan moeten passen.

Instagram

Er was ook positief nieuws. Zoals jullie weten deel ik af en toe ook foto’s via mijn Instagram account. Voor twee van de recent geplaatste foto’s kreeg ik het verzoek of deze gebruikt mogen worden. In het geval van de zonsondergang bij Katwijk aan Zee kwam van “Streek van verrassingen” de vraag of ze deze mochten delen op hun digitale kanalen. Streek van verrassingen promoot de streek rondom Leiden en Katwijk aan Zee.

Zonsondergang Katwijk aan Zee
Zonsondergang Katwijk aan Zee

De tweede vraag kwam van het Informatiecentrum “FutureLand“. Hier willen ze afbeelding van de Kiekendief gebruiken op een beeldscherm om bezoekers te laten zien wat er zoal te zien is op de Tweede Maasvlakte.

Kiekendiefje
Kiekendief

Dit zette me wel even voor een dilemma. Het is natuurlijk heel leuk dat je foto ook door anderen mooi gevonden wordt en zou je direct in willen stemmen met zo’n verzoek. Als je echter de ambitie hebt om je verder te ontwikkelen als pro-fotograaf dan helpt het elke keer gratis gebruik laten maken van je foto’s natuurlijk niet.
Zeker toen kort na het eerste verzoek ook het verzoek voor het kiekendief kwam heb ik wel even getwijfeld; het tarief in rekening brengen wat hier gebruikelijk voor is, of toch nog maar een keer gratis. Uiteindelijk heb ik gekozen voor het laatste.
Vanaf 5 juni mag het informatiecentrum FutureLand ook weer open, de vakantieperiode komt eraan en dus zijn er straks weer volop bezoekers die dan wel jouw naam onder de foto zien staan en dat is toch ook wel waard. Ik heb wel gevraagd of ze in plaats van mijn instagram account de URL van mijn website willen vermelden.

Voorjaarsvakantie

Dan de vakantie zelf. De eerste zondag heb ik nog een poging gewaagd voor de Tweede Maasvlakte, maar blijkbaar was het zelfs voor de vogels te slecht weer, ik zag er amper een vliegen. Wel heb ik een mooie foto kunnen maken van een donkere, dreigende lucht boven de haven. Onderweg naar huis ben ik nog even gestopt bij ‘t Weegje want er ontwikkelde zich een wel heel aparte lucht toen ik daar in de buurt was.
Daarna heb ik tot donderdag moeten wachten voordat het weer enigszins aan het verbeteren was. De Kwade Hoek werd het, maar helaas viel ook nu het weer, ondanks positievere voorspellingen, toch tegen en keek ik weer aan tegen saaie grijzen luchten. Veel foto’s heb ik er niet gemaakt.
Pas vrijdag werd het weer echt beter. De temperaturen gingen omhoog en de zon liet zich vrijwel de hele tijd zien. Ik had gekozen voor “Zanderij Crailoo” en de “Spandersbossen” bij Hilversum.
Zondag tot slot trok de Tweede Maasvlakte me weer. Ik had gehoopt op eenzelfde mooi lenteweer als op vrijdag en zaterdag, maar helaas begon de dag hier toch weer ouderwets grijs en grauw. Wel een leuke foto van een bontbekplevier. Daarna nog even door naar de haveningang waar ik nog een paar schepen (en een helikopter van de kustwacht) op de foto heb gezet.

Dit was in een notendop de voorjaarsvakantie van 2021. De komende weken moeten we het weer doen met de vrije vrijdagen. Over zeven weken begint de zomervakantie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *