Leo Kramp Fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Vogelhut

Afgelopen vrijdag samen met een collega fotograaf een dagje in een vogelhut van Han Bouwmeester doorgebracht. Dat betekende vroeg uit bed (uurtje of vier) en zo’n twee uur sturen. Maar het was het wel waard.

Al snel nadat we in de hut waren arriveerde de eerste Grote bonte specht al bij de vogelhut. We hadden amper tijd om onze camera’s goed in te stellen. Gelukkig kwam de specht nog vele malen terug. Samen met vele andere vogels. Wat een genot en wat mooi om deze beestjes volledig op hun gemak van zo dichtbij te kunnen zien.

Mijn dag kon helemaal niet meer stuk toen mijn grote favoriet, de eekhoorn, zich liet zien en rustig begon te drinken. Nog mooier werd het toen hij een uurtje of twee later terug kwam en aan de andere kant, tussen het frisse groen uit de vijver begon te drinken.

Eenmaal thuis begon het grote selectiewerk uit de vele, vele foto’s die ik gemaakt had. Na een eerste ruwe selectie hield ik nog iets meer dan 400 foto’s over. In een tweede selectie ronde kon ik er daar nog eens 200 van af halen.
In zo’n tweede selectieronde kijk ik dan vooral naar foto’s die veel op elkaar lijken, daar kies ik dan de mooiste van. Scherpte en compositie zijn dan de hoofdcriteria.
Maar dan nog zijn het er veel te veel. Dus in een derde selectieronde worden de neusjes van de zalm geselecteerd en bleven er uiteindelijk zo’n 43 over die ik in Lightroom tot het eindresultaat heb bewerkt en die je hier in de galerij terug kan vinden.

Ik hoop dat jullie net zo van het kijken naar de foto’s genieten als ik heb gehad bij het maken ervan.

Een of twee zullen het maken tot een afdruk, waarbij nu al zeker is dat er 1 van een eekhoorn zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *