Leo Kramp Fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Vogelhut HBN4

Afgelopen vrijdag weer eens vogelhut HBN4 gehuurd van Han Bouwmeester in het oosten van het land.
Samen met collega en vriend Patrick hebben we daar, geheel Corona verantwoord, een ruime ochtend gezeten.

Helaas was de actie minimaal. Genoeg vogels te horen, maar om een of andere reden kwamen ze niet echt naar beneden voor het voer en het water. Vermoedelijk toch iets in de buurt waar ze bang voor waren. Als een enkeling dan uiteindelijk toch de moed bij elkaar geraapt had om naar beneden te komen dan was dat van korte duur. Eigenlijk alleen om snel een zaadje te pakken en weer weg te wezen.
Mooie composities maken was er eigenlijk dus niet bij vandaag. We mochten al blij zijn als we ├╝berhaupt een vogel op de foto konden krijgen. Vandaar ook dat er ook wat alternatieven werden gefotografeerd. Zoals de razendsnelle bosmuisjes en zelfs een mier die een de rups van de citroenvlinder had weten te vangen en die naar het nest aan slepen was.

Een verloren dag zou ik het niet willen noemen, want we hebben toch nog een paar leuke foto’s kunnen maken. In augustus of september gaan we nog eens een andere fotohut boeken. Achteraf hoorden we dat Vogelhut HBN4 gesloten zal worden. De boer heeft andere plannen met de lokatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *