Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Varen op de Reeuwijkse plassen

Het is alweer de vierde en laatste week van mijn zomervakantie. Vandaag ga ik varen op de Reeuwijkse plassen met mijn rubberboot. De gemeente heeft een bescheiden boothelling aangelegd bij het parkeerterrein bij de surfplas. Heel handig want je kan de boot naast de auto opblazen en inrichten. Nadeel is wel dat je van daar nog ruim 2 kilometer onderweg bent langs/door het Landal park en over de Breevaart voordat je echt de Reeuwijkse plassen op kan.

Nog even een zonsopkomst shot met de rubberboot.
De rubberboot is klaar voor de vaart. Nog even een shot met de zonsopkomst op de achtergrond.

Ik had vandaag ook mijn Powershot G1X Mk III meegenomen zodat ik ook nog wat landschapsshots kon maken want op de R5 had ik de 100-400mm gezet. Lens wisselen in een bootje lijkt me niet echt handig. (Het wordt tijd dat de EOS R7 leverbaar wordt). Vooral op de Breevaart zijn er een aantal fotogenieke landschapsplaatjes.

Bruine Kiekendief

Qua dierenleven is het wat rustig vandaag. Interessant wordt het pas echt als ik op de plas Vrijhoef langs een stuk omhooggekomen veen vaar. Dat is aardig in beslag genomen door een familie visdiefjes. Ik leg de boot stil en blijf rustig wachten totdat ze aan me gewend zijn en zicht rustig laten fotograferen. Het wordt nog leuker als er een bruine kiekendief opduikt.
Moeder visdief is niet gecharmeerd van zo’n rover zo dicht bij haar jongen en besluit de bruine kiekendief te verjagen. Dat levert wat leuke plaatjes op. Zeker als de bruine kiekendief een duikeling op zijn rug maakt. Deze rover is blijkbaar wel onder de indruk van de actie van moeder visdief en maakt zich uit de voeten en de rust keert weer terug bij de klomp veengrond.

Op de terugweg naar de boothelling zijn de waterlelies op de Breevaart inmiddels open gegaan en maak ik wat close-up foto’s. Ik vind vooral de foto’s met de zon door de bloembladeren fraai.

Gezien de verwachte hittegolf deze week verwacht ik niet nog een shoot te doen in deze vakantie week en lijkt het varen op de Reeuwijkse plassen de laatste te zijn. Maar je weet maar nooit, het weer kan zo maar veranderen.

TIP: Klik op een afbeelding voor een grotere weergave van de foto.