Leo Kramp Fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Tropische flamingos in de Nederlandse polder

Tropische flamingos in de Nederlandse polder. Dat zie je niet elke dag !
Deze Chileense flamingos (om precies te zijn) zijn ooit uit gevangenschap ontsnapt en gedurende het broedseizoen leven ze in de buurt van het Zwillbrocker Venn, Duitsland, net over de Nederlandse grens. In de winterperiode vliegen ze uit en zijn ze ook in Nederland te vinden. Vaak in Zeeland, deze keer is een groepje van 4 blijven hangen in Zevenhuizen bij de Willem- Alexander roeibaan.

De eerste keer dat ik vanmorgen kwam waren ze niet te zien. Ik ben toen een stukje doorgereden naar de Zevenhuizerplas in de hoop een ijsvogel te spotten. Toen dat niet lukte en weer op de weg terug langs de Willem-Alexanderbaan zag ik ze in een keer staan. Snel mijn auto neergezet en mijn spullen gepakt. Het begon redelijk saai. Ze stonden maar wat te dutten.
Wat was ik blij toen een aalscholver wat leven in de brouwerij bracht door vlak bij de flamingo’s in de landing in te zetten. Het resultaat zie je hier.
Was ook een mooie kans om mijn EF 1.4X III extender uit te proberen met mijn nieuwe EF 100-400mm II F/4.5-5.6 L IS USM en tot mijn grote vreugde heeft deze geen impact op de auto focus snelheid en de scherpte van de foto’s. Bij een volgende sessie met deze lens schroeven de EF 2X III extender ervoor. Ben benieuwd!

In de gallerie vinden jullie niet alleen de foto’s van de Chileense flamingo, maar ook van een aalscholver die zich aan het drogen is op een paaltje en een Turkse tortel in mijn achtertuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *