Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

St. Anthonis bossen bij Wanroij

Een keer per jaar, aan het begin van het fotoseizoen, ga ik naar Chipclean. Dan krijgen de sensoren en het binnenwerk van mijn camera’s een grondige schoonmaakbeurt door Ton. Op die manier voorkom ik dat ik onaangenaam verrast wordt door sensorvlekken in mijn foto’s. De ervaring leert inmiddels dat het zelfreiningsmechanisme van de Canon 5D Mk IV zo goed is dat er al een paar jaar geen (noemenswaardige) vervuiling aanwezig is. Anders is dat met de 80D die heeft toch elke jaar wel een schoonmaakbeurt nodig.

Aansluitend ga ik dan naar een natuurgebied in de buurt. Was dat in de voorgaande jaren de Haterse vennen, dit jaar wilde ik naar een andere lokatie en dat werden de St. Anthonis bossen bij Wanroij. Collega en goede vriend Patrick ging deze keer ook mee.

Het meest genieten was het vandaag toch wel bij de kleine kudde Schotse hooglanders aan het begin van de wandeling. Tussen deze kudde liepen ook een aantal kalfjes. Eentje was toch wel heel nieuwsgierig en kwam uit zichzelf heel dichtbij. Hier gaat mijn hart als natuurliefhebber en dierenvriend toch echt wel sneller van kloppen. Dit is echt 100% puur genieten. Patrick heeft daar een paar mooi foto’s van gemaakt.

Nieuwsgierig
Dit kalfje is wel heel nieuwsgierig en komt recht op me af en blijft dan heel dichtbij staan om te poseren. © Patrick Neelis
Poseren
Even poseren voor die aardige fotograaf. © Patrick Neelis
Poseren
Sta ik er zo goed voor? © Patrick Neelis

Na deze mooie sessie gaat het verder over de heide en door de bossen van St. Anthonis. Er zijn nog een paar mooie plekken voor een landschapsfoto, maar het mooist zal deze lokatie in de late zomer zijn als de heide bloeit. Aan een kant is een verhoogd stuk en daar vandaan zullen dan zeker wat mooie foto’s gemaakt kunnen worden. Deze plek komt dan ook terecht in mijn lijstje met terugkeerplaatsen.
Verder wandelend door het bos zien we een eekhoorn het pad oversteken, maar helaas duurt het wisselen van camera/lens te lang om daarvan een foto te nemen. Bijna terug bij de parkeerplaats komen we langs een kleine vliegden die vrijwel plat op de grond ligt. Het ene pluimpje met groen op wat verder een dode tak lijkt is wel bijzonder om te zien. Ik maak een focus stack langs de tak omhoog.

Hieronder de foto’s van deze sessie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *