Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Siberische grondeekhoorn

GENIETEN. Met hoofdletters!!
Dat was het de afgelopen twee dagen met de Siberische grondeekhoorn in het Tilburgse Wandelbos en in het Warandebos.

Dit is namelijk de plek waar de Siberische grondeekhoorn vrij rondloopt en huppelt. En wat zijn dat toch leuke beestjes. Veel kleiner dan onze inheemse rode eekhoorn. Denk aan maatje hamster.

Bij de sluiting van het Tilburgse dierenpark in 1973 (concurrentie werd te groot) viel er bij de verhuizing van de dieren een kist met deze beestjes op de grond die vervolgens openbarstte. Tja vangen lukte niet meer, dus zo zijn er ruim 45 jaar later nog steeds Siberische grondeekhoorns in het wild in Tilburg te vinden.

Recent nog in het voortbestaan bedreigt door de Europese regelgeving voor invasieve exotische dieren. Gelukkig is uit onderzoek gebleken dat dat invasief nogal meevalt en onze inheemse Rode eekhoorn prima naast de exotische Siberische eekhoorn kan leven. Daarnaast vindt er geen verspreiding naar andere plekken plaats en blijft de populatie al jaren stabiel. Ze mogen dus blijven en hoeven dus niet “verdelgd” (naar woord) te worden.

Volop mogelijkheden dus om er mooie foto’s van te maken. Op dag 1 met de 70-300 lens, dag twee nog even terug met de 150-600. (ook de razendsnelle grote bosmuis liet zich uiteindelijk op de foto zetten).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *