Leo Kramp Fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Reeuwijkse Plassen

De zomervakantie is begonnen. Afgelopen woensdag was het weer na een paar saaie, grijze dagen mooi voor landschapsfotografie. Lekker dicht bij huis gebleven; de Reeuwijkse plassen.
De dag begon met nog wat nevel maar al snel veranderde dat in een overwegend blauwe lucht met hier en daar een wolkje. Naarmate de de dag vorderde nam ook het aantal wolkjes toe.
Daar wordt ik dan toch altijd weer blij van.
Hoe mooi die Hollandse wolkenluchten kunnen zijn kan je goed zien aan de foto met de koe. Alhoewel de koe wel het hoofdonderwerp is, koos ik toch voor de groothoeklens om zijn omgeving en vooral ook die mooie wolkenlucht er bij te kunnen betrekken.

Met dat water en die blauw lucht is in deze sessie veelvuldig het polarisatiefilter gebruikt om de schittering op het water weg te nemen en de blauwe kleur wat extra te versterken.

Voor de foto met in de voorgrond de wilde bloemen ga ik binnenkort nog voor een remake. Ik heb bij deze foto gekozen om te focussen op de voorgrond. Maar omdat die voorgrond met bloemen zo dicht bij de camera was is de achtergrond van de foto wazig geworden. Een diafragma van f13 is wat dat betreft ook niet echt een goede keuze geweest.
Maar zoals gezegd ga ik binnenkort (zodra er weer wat mooie wolkjes in de lucht hangen) deze foto opnieuw maken.
Ik ga hier dan een techniek voor gebruiken waarbij ik meerdere foto’s maak met de focus op verschillende onderdelen van de foto. Deze foto’s worden dan later in Adobe Photoshop samengevoegd om zo een foto te krijgen die van voor tot achter haarscherp is. Ik zal dat resultaat met jullie delen in deze blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *