Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Reeuwijkse plassen

Vandaag heb ik maar een halve dag vrij. Ik blijf dus maar dicht in de buurt. Ik heb vorige jaar een foto gemaakt in de Reeuwijkse plassen waar ik qua compositie wel tevreden over was maar niet over de mate van scherptediepte. Vandaag een mooie kans om terug te gaan naar diezelfde plek in de Reeuwijkse plassen en het nog eens opnieuw te doen.
Naast mijn fotospullen gaat deze keer ook mijn vouwfiets mee zodat ik wat makkelijker op de gewenste plek kom bij de bruggetjes en het veld met mooie veldbloemen.

Daarna fiets ik nog wat rond op zoek naar andere mooie hoekjes en kom ik de Amerikaanse rode rivierkreeft tegen langs de rand van het fietspad. Daarna ga ik via ‘s Gravenkoopsedijk naar de dijk langs de Enkele Wiericke. Ik parkeer mijn fiets tegen het hek en wandel de dijk op. Ik zie al snel een Scholekster op een paaltje zitten. In een weiland aan de overkant van een sloot staan drie koeien en een ervan kijkt nieuwsgierig naar mij en komt langzaam dichterbij. Haar twee vriendinnen komen ook aangewandeld. In het weiland ernaast (zonder sloot tussen mij en het weiland) hebben drie andere koeien ook door dat er iets aan de hand is en komen langzaam naar het hek.

Ik had mijn groothoeklens al op mijn Canon 5D zitten en ben helemaal happy als een van de koeien het aandurft om zo dichtbij te komen dat haar neus bijna tegen mijn lens zit. Dan krijg je het effect van de grote neus op de voorgrond en de kop kleiner daarachter. Thuis zag ik dat ik net een stukje oor miste. Dus nog wel eens terug voor een herkansing.
Ook al was een maar een half dagje, dankzij de vouwfiets heb ik toch aardig wat kunnen doen en weer een aantal mooie foto’s kunnen maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *