Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Reeuwijkse Plassen

Inmiddels hebben we twee weken “social distancing” en thuiswerken achter de rug. Na deze week niet veel verder te zijn gekomen dan de achtertuin moest ik er vandaag toch echt even uit. Om het risico te vermijden dat ik na een uur of meer sturen in een gebied terecht komt die afgesloten blijkt te zijn ben ik weer dicht in de buurt gebleven. De Reeuwijkse plassen dus. Deze keer hield wel iedereen zich aan de voorgeschreven afstand. Blijft natuurlijk wel vreemd dat je andere mensen zo uit de weg moet gaan.

Wel vroeg het bed uit om een zonsopkomst vast te leggen. Die was niet zo spectaculair als gehoopt. Maar ja door al die Corona maatregelen is er veel minder verkeer, zowel op de weg als in de lucht, ook is er minder productiviteit. Dat draagt allemaal bij aan een schonere lucht. Laat luchtvervuiling nu juist zorgen voor het afbuigen van zonlicht in de atmosfeer en juist dat zorgt voor spectaculaire kleuren.

Voor de rest is een het mooie mix geworden; landschapsfoto’s, macrofoto’s en vogels. Ik had tot vandaag nog nooit van een kuifduiker gehoord, laat staan gezien. De kuifduiker blijkt dus een watervogel te zijn die in Nederland overwinterd en dan weer Noordelijker trekt. Blijkt een wat minder vaak voorkomend soort te zijn. Daar had ik dus wel weer geluk mee.
De laatste tijd zag ik op mij terugweg vanuit het werk steeds een aantal ooievaars in de weilanden naast de A20 bij Moordrecht. Op mijn terugweg daar nog even langs gereden en werd beloond met de aanwezigheid van 1 ooievaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *