Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Paddenstoelentijd

Het is weer de tijd van het jaar; Paddenstoelentijd. Ik heb weer een rugtas volgepakt met LED-paneeltjes en LED-lampjes, reflectors, klemmetjes, kleine statiefjes, een macroslede en, jawel, een snoeischaar. In een schoudertas gaan de camera, flitsers, remote triggers en kabelontspanner. Het statief gaat over de andere schouder. Het is sjouwen, maar het is o zo leuk om te doen. Macrofotografie van paddenstoelen.

De vaste bezoekers van mijn website weten inmiddels al dat de Kaapse Bossen bij Doorn mijn favoriete plek hiervoor is. De hoeveelheid viel nog wat tegen. Er waren mijn weinig soorten te vinden. Op de plek die vorige jaar volstond met vliegenzwammen (jawel de grote rode met witte stippen) was nu nog niets te vinden. En de porseleinzwam waar het licht zo mooi door heen kan schijnen speelt ook nog verstoppertje.

Aardappelbovisten waren er wel volop, maar die zijn wat minder interessant om mee aan de slag gegaan. Door goed te kijken en te zoeken heb ik toch nog een paar leuke exemplaren kunnen vinden.

TIP: Klik op een afbeelding voor een grotere weergave van de foto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *