Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Motketel in de herfst

Na de sessie in het voorjaar had ik me voorgenomen om een sessie Motketel in de herfst te doen. Afgelopen vrijdag was het dan zover. Eigenlijk iets te laat blijkbaar want de meeste bomen hadden hun blaadjes al verloren en was de herfstkleur vooral op de grond te vinden. De precieze plek waarvoor ik terug wilde had daarom zijn aantrekkingskracht verloren en de foto’s die ik er gemaakt heb zijn niet zoals ik ze in mijn hoofd had. Je vind ze te dus ook niet terug in de galerij.
Het eerste uurtje was er nog wat mist en zon en heb ik op andere plekken wel mooie foto’s kunnen maken. Elders in het bos stonden andere bomen die nog wel blad hadden en ook daar kon ik nog wat mooie herfstfoto’s maken.

De route die ik had uitgestippeld over de kroondomeinen van het Loo viel in het water. Het gedeelte waar ik wilde gaan is van 25 september tot 25 december afgesloten. Aan de knallen te horen in verband met het wildbeheer. Aan de datum te zien vermoedelijk voor het wild op tafel met de Kerst.

Verspreid door het bos zag ik op de grond takjes liggen met daarop het witte oorzwammetje, maar mijn macrolens en macrohulpmiddelen had vandaag thuisgelaten. De samenstelling van bomen en bodembedekking was echter ongeveer hetzelfde als daar waar ik mijn auto geparkeerd had. Ik heb daar dus wat lopen zoeken en vond daar ook wat takjes met deze kleine maar o zo mooie zwammetjes. Die heb ik dus meegenomen in de hoop dat ze de reis terug zouden overleven. En dat deden ze.
In de achtertuin tegen een achtergrond van afgevallen kersen en Prunusblad (en een beetje gesmokkeld met het rode blad van de Japanse Esdoorn) alsnog aan de slag met de macro lens en de macrospullen. Dat zag er zo uit:

De setup met een derde handje een statief met LED paneel en de camera met macrolens op een macroslede
Zo klein zijn deze zwammetjes dus…

Volgende week is mijn laatste vierdaagse werkweek van dit jaar. De paddenstoelen zijn verder bijna allemaal vertrokken dus ook volgende week gaan we voor landschap. Na Motketel in de herfst is het plan nu nog de Loonse en Drunense duinen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *