Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Meijendelse paddenstoelen

Het paddenstoelenseizoen loopt ten einde. In mijn laatste vierdaagse werkweek van dit jaar ga ik op zoek naar Meijendelse paddenstoelen. En dat valt niet mee. In vergelijking met voorgaande jaren vind ik 2021 sowieso al een mager paddenstoelenjaar. Ook in Meijendel is het goed zoeken naar fotogenieke paddenstoelen. Er staan er niet veel en wat er staat is vaak al te ver heen om aanspraak te maken op de titel fotomodel.

Het mooiste vandaag vind ik toch wel de fraaisteelmycena’s die op een omgevallen (of omgezaagde) boomstam groeide. In de vrije ruimte zodat het vroege zonlicht mooi op de paddenstoelen viel.

Bij de nevelzwam waar ik de focus stack techniek heb toegepast waren het vooral de goed zichtbare lamellen die me aanspraken.

Het groepje Grote bloedsteelmycena’s gaven me een stevige uitdaging. Inmiddels stond de zon al hoger en viel het zonlicht er pontificaal op. Ik heb eerst geprobeerd om alleen met een difussorscherm het licht te filteren, maar zelfs toen was het nog te veel van het goede. Ik heb het 5 in 1 difussorscherm maar weer zijn ‘jasje’ aangetrokken om het zonlicht in het geheel tegen te houden. Dat werkte goed op de paddenstoelen zelf, maar aan het licht in de achtergrond kon ik niets doen. Dat heb ik in de nabewerking aangepakt. Ook op deze groep heb ik trouwens de focus stack techniek toegepast.

TIP: Klik op een afbeelding voor een grotere weergave van de foto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *