Leo Kramp Fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Meijendel

Het weerbericht zag er goed uit voor vandaag. Droog, lekkere temperatuur en het mooiste van alles… halfbewolkt. Ik twijfelde vandaag tussen Kootwijkerzand en Meijendel. De laatste is het dus geworden en daar heb ik geen spijt van.

Ik ben zelf vooral erg happy met de tweede foto in de galerij. Gebruik gemaakt van een circulair polarisatiefilter om de schitteringen op het water weg te krijgen gecombineerd met een 3-stop Grad ND filter op de lucht om de juiste belichting over het hele plaatje te krijgen.

Combineren van dit soort filters met het Cokin systeem is niet iets waar je heel blij van wordt. Ik heb daarom inmiddels de nieuwe filterhouder (FH100 Mk II) van Benro in bestelling staan. Een polarisatie filter integreert hier heel mooi in en je kan hem nog steeds makkelijk verdraaien, ook als je je ND filter(s) al hebt geplaatst.
Groot vraagteken is nog wel of ik mijn Cokin (Grad) ND filters uit de Nuance serie kan gebruiken met dit systeem of dat ik die moet gaan vervangen door Benro’s. Ik hoor daar verschillende verhalen over. Ik hoop op het eerste, maar ben bang voor het tweede.

Afgezien van de landschappen kwam ik ook nog een mooie rups tegen van de Sint Jacobsvlinder. Een vlinder die ik ook nog wel eens tegen zou willen komen. Zo mooi (zoek maar eens op).
Een stukje verder kwam ik ook nog een mooie verse zwavelzwam tegen. De macrolens lag thuis, dus deze zijn genomen met de 70-300 lens.
Helaas trok de lucht helemaal dicht dus landschapjes gingen het verder niet meer worden. Later nog eens terug naar Meijendel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *