Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Meijendel

In de derde week van het paddenstoelenseizoen ben ik naar Meijendel geweest. Een duingebied heeft weer andere soorten dan de bosgebieden waar ik tot nu toe geweest ben. Ik had nog nooit een aardster gezien dan dankzij waarneming.nl wist ik deze in Meijendel te vinden. Twee verschillende soorten nog wel en dat vlak bij elkaar. Verder staat dit gebied vol met parasolzwammen in allerlei vormen en maten.

Meijendel is het duingebied bij Den Haag en Wassenaar en het is er relatief druk. Zeker in het deel waar je geen dagkaart voor hoeft te kopen. Ik ben dan ook meerdere malen aan de praat geraakt met andere bosbezoekers.
Een echtpaar had een paar dagen eerder een Peperbus gezien. Toen ze de foto lieten zien dacht ik dat het een van de aardster soorten was. Ze hadden echter gelijk en zo zie je maar. Elke keer leer je weer meer.

Er zijn in Nederland zo’n 5000 soorten paddenstoelen te vinden en het valt niet altijd mee om de (juiste) naam te vinden. Soms zijn de verschillen heel klein. Je kan het dan wel zien als je ze in het boek naast elkaar ziet staan, maar met een eigen waarneming is het dan een stuk lastiger. Het kan dus zo maar voorkomen dat je af en toe de verkeerde naam toewijst aan een paddenstoel. Graag hoor ik in dat geval de correcte naamgeving.

Voor een volgende keer heb ik in het Waterloopbos in de omgeving van Marknesse op mijn lijstje heb staan. Het is even een stukje rijden en ben ook bang dat het er druk zal zijn want het is algemeen bekend onder de fotografen en paddenstoelliefhebbers. Maar er worden daar zoveel mooie paddenstoelen gezien dat ik er toch maar eens ga kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *