Leo Kramp Fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Marken

Met het zeer warme weer van vorige week waar ook in mijn regio de 40 graden bijna werd aangetikt was het geen doen om met de spullen op pad te gaan.
Gelukkig is de hittegolf voorbij en beloofde het weerbericht voor vandaag blauwe luchten met wat wolkenvelden.
Op mijn todo lijstje stond nog Marken en dan eigenlijk als voorstudie om later in het jaar de ijsbrekers en het paard van Marken tijdens een zonsopkomst te fotograferen.
Zoals altijd ga ik vroeg op pad en viel het mee met de toeristen (die kwamen later pas) en kon ik redelijk ongestoord mijn foto’s maken.
Ik heb me daarbij niet beperkt tot de eerdere genoemde onderwerpen maar ook de karakteristieke woningen en de haven meegepakt. Marken kent ook verschillende buurtschappen buiten de hoofdkern marken. Deze staan op terpen om de voeten droog te houden. Om dat zichtbaar te maken heb ik een panoramafoto gemaakt die is opgebouwd uit 7 losse portrait foto’s

Het is trouwens volgens de bewoners wel zo dat je OP Marken bent want ondanks de vaste verbinding zien de bewoners het nog wel steeds als een eiland.

De Benro filters zijn vandaag ook veelvuldig uit de tas geweest. Zowel de Full ND als de graduated filters en het polarisatiefilter zijn meerdere malen gebruikt.
De set is trouwens inmiddels toch nog wel uitbreid met een 2- en 3-stops soft graduated filter omdat er toch situaties zijn waar een harde lijn niet altijd het resultaat geeft wat ik wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *