Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Maasvlakte 2

Maasvlakte 2 blijft, als een door mij pas ontdekt natuurgebied, trekken. Zondag ben ik vroeg uit de veren zodat ik met mooi vroeg ochtendlicht en bij laag water door dit gebied kon lopen op zoek naar mooie fotomomenten. Ook hoop ik er nog eens een of meerdere zeehonden te kunnen spotten die hier ook in de buurt zijn.

Het was weer een mooie sessie waarbij deze keer de stern zich weer liet zien en ik deze ook kon vastleggen nadat hij een klein visje had gevangen. Een stukje verderop was er een plas zeewater achtergebleven, die gezien de activiteit van de meeuwen en visdiefjes, vol zat met kleine visjes. Met veel geduld en de camera op “ratelstand” is het me gelukt om het moment vast te leggen waarop een visdiefje recht naar beneden duikend net het wateroppervlak raakt. Kort daarna maak ik een foto met daarin drie visdiefjes die vlak achter elkaar weer omhoog uit het water komen. Dat zijn voor mij toch wel de twee mooiste foto’s van de dag.

Verderop wemelt het van de blauwe haarkwalletjes in achtergebleven water. Hier lukt het me om een kwal in een “zwemmende beweging” vast te leggen.

Daarna nog even door naar de haveningang waar de nodige schepen weer voorbij komen en ik wat foto’s maak van de haveningang vanaf een andere plek dan de vorige keren.

Onderweg naar huis ben ik nog even nieuwsgierig naar het gebied rondom het Brielse meer. Hier kom ik een zwaan tegen met van die leuke donskuikentjes. Ook bloeide hier een wilde orchidee, door het koude voorjaar later dan normaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *