Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Loevestein

Loevestein en iets meer. Ik was eerder in de week voor werktijd ook nog even naar de Reeuwijkse plassen gegaan. Met behulp van de Photographers ephemeris app op de iPad had ik gezien dat in die week de zon precies tussen de twee bomen op het eilandje zou komen bij de zonsopkomst. Een shot die ik nog in mijn boekje had staan. Dat gebeurd maar een paar weken per jaar, het weer was er prima voor, dus ik kon de kans niet voorbij laten gaan.

Zondag was het goed weer voor een nieuwe poging van een zonsopkomst over de Waal bij Loevestein. Geen mist deze keer en mooie kleuren. Nadat de zon eenmaal op was ben ik deze keer de andere kant op langs de oever gelopen en kwam ik terecht bij een mooi uitzicht op Woudrichem. Woudrichem is een oude vestingstadje daar waar de Waal overgaat in de Merwede.
Er lag een klein leuk bootje van wat vakantiegangers en die kon ik mooi meenemen in de foto. Voor de molen ‘Nooit Gedagt’ kwam de steiger waar de veerboot tussen Woudrichem en slot Loevestein aanlegt mooi van pas.
Daarna weer terug langs de oever van de Waal waar inmiddels een klein deel van de kudde Konikpaarden met veulentjes was opgedoken. Er loopt in dit gebied een grote kudde van deze mooie paardjes rond.

Vervolgens het achterliggende natuurgebied in waar een grote kudde Rode Geus runderen rondloopt. Mooi beesten en vooral de stieren zien er stoer uit. Wikipedia leerde me dat dit een redelijk nieuwe soort rund is die speciaal is gefokt als grote grazer voor het onderhoud van de uiterwaarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *