Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Leersumse veld

Eindelijk! Na weken van regen beloofde het vandaag weer eens een droge dag te worden. Ik had in een facebook groep gelezen dat er op het Leersumse veld vele soorten paddenstoelen te vinden waren. Dus vandaag eens niet naar mijn normale paddenstoelenbos (Kaapse bossen bij Doorn) maar dus naar het Leersumse veld.
Ik werd niet teleurgesteld. Afgezien van de grote hoeveelheid paddenstoelen was er inderdaad een grote variatie in soorten te vinden. Zoveel dat je ogen, maar ook tijd, te kort komt om het allemaal te zien en er mooie foto’s van te maken.
Nu moet ik ook eens tijd gaan besteden om alle namen van de paddenstoelen uit te gaan vinden

Vorige week een lezing bijgewoond van Johan van der Wielen bij CameraNu over paddenstoelen fotografie, met name over de belichting daarvan.
Tijdstip van de dag en de lokatie van de paddenstoelen uit de eerste foto waren hier ideaal voor. Ik ben hier ook zeer happy mee. Later op de dag kwam ik de oranje paddenstoel tegen die ik van bovenaf met een LED paneel heb belicht en waar ik op hoopte gebeurde. De paddenstoel liet licht door waardoor de lamellen mooi in beeld komen. Ter vergelijking heb ik ook de foto zonder deze belichting opgenomen in de galerij. Ook een aantal van de andere foto’s heb ik subtiel belicht om ze er net iets mooier uit te laten komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *