Leo Kramp fotografie

Een passie voor natuur en landschapsfotografie

Landgoed Mildenburg

Een lokatie die al wat langer op mijn lijstje stond. Landgoed Mildenburg in Oostvoorne. Bekend om de Stinzentuin waar Stinzenplanten groeien en bloeien met in elke maand weer andere bloemen. Vrijdag was vooral de daslook met zijn witte bloemen prominent aanwezig is soms grote velden.

Ik was er al redelijk vroeg en het ochtendlicht scheen nog op deze velden. Daardoor heb ik een aantal mooie foto’s kunnen maken van die velden en veldjes vol Daslook. Een stukje verder op het landgoed spotte ik twee ree├źn die na een eerste schrikreactie toch nog even rustig bleven staan toen ikzelf ook geen beweging meer maakte. Natuurlijk rende ze wel weg toen ik aanstalten maakte om mijn lens te wisselen voor een telelens. Ook al maak je dan geen foto van het moment, zo’n ontmoeting blijft altijd mooi en is echt genieten.

Helaas hebben sommige mensen geen respect voor de natuur en vinden het niet nodig om hun afval mee te nemen. Ze laten het maar gewoon vallen. Vooral vlakbij hotel ‘t Wapen van Marion was het erg zoals je op onderstaande foto kunt zien. Ik blijft het altijd vreemd vinden dat mensen zich als varkens kunnen gedragen.

Je afval gewoon maar in de natuur achterlaten lijkt voor sommigen de normaalste zaak van de wereld.

Nadat ik uit het bos kwam nog even doorgelopen naar het vogelhut het Groene strand bij het Oostvoornse meer en daarna doorgewandeld langs de oever van het meer om vervolgens via het bos aan de overkant van de weg weer terug te keren naar het Landgoed Mildenburg.

Ik was toch in de buurt en ben nog even omgereden naar de haveningang (Nieuwe Waterweg) op de Tweede Maasvlakte. De grote schepen die daar voorbij komen blijven indruk maken.

Tot mijn grote schrik zag ik wel volop activiteit langs de Maximaweg. Het blijkt dat de hele kustlijn vol gezet gaat worden met 22 windmolens. Voor een deel op de dijk (Noordkant), maar aan de strand kant komen ze op het strand voor de duinen te staan. Waarom niet aan de achterkant aan de weg kant vraag ik me dan af?
Daaaag rust met dat constante woesj woesj geluid. Nog even afgezien van het beeldverstorende effect wat ze zullen hebben op de zonsondergangsfoto’s die ik hier graag maak. Weer een stukje landschap om zeep geholpen.
Activiteiten duren het hele jaar. Gelukkig blijft het badstrand (voorlopig?) nog wel onaangetast.

TIP: Klik op een afbeelding voor een grotere weergave van de foto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *